Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Διαθεματική εργασία "Γνωρίζω τον τόπο μου..."





Δραστηριότητες ομάδων



·         Ομάδα 1η :Το πριν και το μετά -   Παρελθόν και παρόν μέσα από φωτογραφίες.
Ο τόπος στον οποίο κατοικείτε έχει τη δική του ιστορία. Τι γίνεται, όταν το παρελθόν και το παρόν συναντιούνται; Θέλετε να φτιάξετε ένα βιντεάκι ή μια παρουσίαση με φωτογραφίες από το παρελθόν, αλλά και από το παρόν των Αμπελοκήπων; Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν καταφέρνατε να βρείτε φωτογραφίες κάποιων σημείων της περιοχής «τότε» και «τώρα». Μέσα από την αντιπαραβολή θα μπορούσατε να οδηγηθείτε σε κάποια συμπεράσματα σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην περιοχή.
·         Ομάδα 2η : Στιγμές της καθημερινότητας- Η γειτονιά μου
Ο τόπος μας είναι οι άνθρωποι, είναι οι γειτονιές, τα αγαπημένα μας μέρη. Φωτογραφίστε ό,τι αντιπροσωπεύουν για σας οι Αμπελόκηποι και φτιάξτε τη δική σας παρουσίαση είτε μέσω του PowerPoint είτε με ένα βιντεάκι. Προσθέστε στις φωτογραφίες σας ένα δικό σας σχόλιο και αν θέλετε επενδύστε την ταινιούλα σας με κάποιο μουσικό κομμάτι.


·         Ομάδα 3η : Μαθαίνω για τον τόπο μου από τον παππού και τη γιαγιά… (Τραγούδια, παραμύθια, αινίγματα και ιστορίες από τους  ντόπιους κατοίκους της περιοχής)
Πόσα πολλά μπορούμε να μάθουμε από τον παππού και τη γιαγιά…από κάποιον ηλικιωμένο συγγενή ή γείτονά μας! Προσπαθήστε να καταγράψετε είτε βιντεοσκοπώντας είτε κρατώντας σημειώσεις τραγούδια, παραμύθια, αινίγματα και ιστορίες σχετικά με τους Αμπελόκηπους και το πώς ζούσαν στην περιοχή αυτή στο παρελθόν.  

·         Ομάδα 4η : Οι εκκλησίες των Αμπελοκήπων
Με τη φωτογραφική σας μηχανή μπορείτε να φωτογραφίσετε τις εκκλησίες των Αμπελοκήπων. Στη συνέχεια συγκεντρώστε κάποιες πληροφορίες  για αυτούς  και φτιάξτε τη δική σας παρουσίαση είτε μέσω του PowerPoint είτε με ένα βιντεάκι. Προσθέστε στις φωτογραφίες σας ένα δικό σας σχόλιο και αν θέλετε επενδύστε την ταινιούλα σας με κάποιο μουσικό κομμάτι.

·         Ομάδα 5η : Οι αθλητικοί σύλλογοι των Αμπελοκήπων
Όσοι ασχολείστε ή σας αρέσει ο αθλητισμός θα μπορούσατε να συγκεντρώσετε πληροφορίες σχετικά με τους αθλητικούς συλλόγους των Αμπελοκήπων και την ιστορία τους. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας παρουσίαση είτε μέσω του PowerPoint είτε με ένα βιντεάκι. Προσθέστε στις φωτογραφίες σας ένα δικό σας σχόλιο και αν θέλετε επενδύστε την ταινιούλα σας με κάποιο μουσικό κομμάτι.


Ενδεικτικά παραθέτω παρακάτω κάποιες διευθύνσεις που θα σας βοηθήσουν στις εργασίες σας. Φυσικά μπορείτε να κάνετε και τη δική σας έρευνα φροντίζοντας όμως να ελέγχετε την αξιοπιστία των πηγών.


Δικτυογραφία
1.Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
2 Βικιπαίδεια
3. Βιντεάκι με εικόνες της καθημερινότητας
4.Ιεροί ναοί
5.Δημοτική βιβλιοθήκη Αμπελοκήπων
6.Αθλητικοί σύλλογοι
7.Κέντρο ιστορίας Αμπελοκήπων
8.Παλιά σπίτια των Αμπελοκήπων
9.Καθολικά κοιμητήρια
10.Επτάλοφος είναι οι άνθρωποι
11.Προσφυγικά Αμπελοκήπων







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου