Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2017 θα ήθελα να γνωρίσετε το T.A.B.B.Y. και το
online Ερωτηματολόγιο του;

Τι είναι αυτό;

"Το Πρόγραμμα T.A.B.B.Y. (Threat Assessment of Bullying Behavior, Εκτίμηση του Κινδύνου Εκφοβιστικής Συμπεριφοράς) στοχεύει στην ενίσχυση της επίγνωσης του κινδύνου που διατρέχει κανείς όταν χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ή οποιοδήποτε ηλεκτρονικό τρόπο επικοινωνίας, καθώς και στην εκμάθηση πληροφοριών και δεξιοτήτων για να προστατεύσει τον εαυτό του.
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη ηλεκτρονικού εκφοβισμού και ότι ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός σχετίζεται σημαντικά με τον παραδοσιακό εκφοβισμό που διαδραματίζεται  στο σχολείο · συχνά, μάλιστα, προκύπτει από αυτόν. Για παράδειγμα, μερικές φορές συμβαίνει όσοι εκφοβίζονται στο σχολείο να εκδικούνται μέσω του Διαδικτύου.[...]


Το Πρόγραμμα Tabby είναι Ευρωπαϊκό όχι μόνον επειδή οι συμμετέχοντες σε αυτό προέρχονται από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, αλλά επειδή η συγκεκριμένη μέθοδος και προσέγγιση θα διαδοθεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε ένα κλίμα σύμφωνα με το οποίο το Διαδίκτυο θα αντιμετωπίζεται και θα χρησιμοποιείται με έναν “ασφαλή” τρόπο. Οι “καλύτερες πρακτικές” θα διανεμηθούν έτσι ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ενισχύσουν την ευημερία τους, να μειώσουμε και να προλάβουμε οποιαδήποτε αντικοινωνική συμπεριφορά και, τέλος, να σταματήσουμε το έγκλημα".

"Αναρωτήθηκες ποτέ αν ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν στο διαδίκτυο μπορεί να συμβούν και σε σένα; Εάν συμπληρώσεις αυτό το ερωτηματολόγιο διαδικτυακά, θα σε βοηθήσουμε να βρεις μια απάντηση. Θα σου κάνουμε ερωτήσεις που αφορούν τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς το διαδίκτυο και συμπεριφέρεσαι στον κυβερνοχώρο. Οι απαντήσεις που θα δώσεις θα είναι χρήσιμες στο να εκτιμήσεις σε ποιο βαθμό αυτό που κάνεις στην πραγματική ζωή αποτελεί ενδεχομένως απειλή και ενέχει τον κίνδυνο να γίνεις είτε θύμα είτε δράστης εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο. Μόλις συμπληρώσεις όλα τα μέρη του ερωτηματολογίου, θα λάβεις ένα προφίλ, σύμφωνα με το σκορ που συγκέντρωσες, το οποίο θα σου υποδείξει το επίπεδο του κινδύνου που διατρέχεις, αλλά και τις στρατηγικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις αυτόν τον κίνδυνο. Διάβασε όλα τα μέρη του ερωτηματολογίου και τις οδηγίες· για κάθε ερώτηση δώσε εκείνη την απάντηση που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σου και ανταποκρίνεται στις απόψεις σου: δεν υπάρχουν “σωστές” ή “λάθος” απαντήσεις. Κάθε ερωτώμενος/η θα πρέπει να απαντήσει με βάση αυτό που του/της ταιριάζει καλύτερα. Όσο πιο ακριβής είσαι στις απαντήσεις σου, τόσο περισσότερο το προφίλ που θα αποκτήσεις θα είναι σωστό και χρήσιμο".
Κάντε κλικ εδώ για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο!








.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου