Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Μία ξεχωριστή μέρα για το σχολείο μας!


Η Πέμπτη 11 Μαΐου ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή μέρα για το 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων-Οδυσσέας Ελύτης! Είχαμε τη μεγάλη χαρά και την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον κύριο Μανώλη Παπαγρηγοράκη, τον επιστήμονα που ηγήθηκε της ομάδας που ανέλαβε την ανάπλαση του κρανίου της Μύρτιδος.

                        

                       
Ποια ήταν η Μύρτις νομίζω ότι όλοι ξέρετε πια! Έχει πάντα βέβαια ενδιαφέρον να περιηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της και να εξερευνήσετε πολύτιμο υλικό εδώ

Ο κύριος Παπαγρηγοράκης, μετά την επικοινωνία που είχαμε μαζί του κατά την οποία του κοινοποιήσαμε το όλο εγχείρημά μας, εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφτεί το σχολείο και να γνωρίσει από κοντά τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στη δημιουργία της ταινιούλας σχετικά με τη Μύρτιδα.

Στη διάρκεια της πολύ σύντομης επίσκεψης στην πόλη μας, την Πέμπτη που μας πέρασε, μας έδωσε τη χαρά να τον γνωρίσουμε από κοντά. Προσηνής, φιλικός,  ένας πραγματικά χαρισματικός δάσκαλος και ομιλητής πέρα από όλες τις άλλες ιδιότητες του, απευθύνθηκε στα παιδιά με έναν λόγο απλό και αληθινό, άκουσε προσεκτικά όλες τις ερωτήσεις τους και έδωσε απαντήσεις που άνοιξαν πόρτες, έχτισαν γέφυρες στη σκέψη τους.

                       

Η ανταπόκριση της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος που είχε την τύχη να συνομιλήσει μαζί του ήταν σχεδόν συγκινητική. Είναι κάποιες στιγμές που ακόμη και όταν δεν είσαι ακόμη σε θέση να μετρήσεις το ανάστημά τους, καταλαβαίνεις όμως την καθοριστική  σημασία τους. Και αυτό η στάση των παιδιών το απέδειξε περίτρανα.
                                                                                                                
                        
   
Ένας homo universalis στην κυριολεξία ο ίδιος, έδωσε έναν εκπληκτικό παράδειγμα σε όλους μας για την αξία της συνεργασίας όχι μόνο μεταξύ επιστημόνων του ίδιου κλάδου αλλά και εντελώς διαφορετικών. Μίλησε για την αξία της συνεργασίας γενικότερα αλλά και τη σημασία να μην εγκαταλείπει κανείς τα όνειρά του παρά τις όποιες αντιξοότητες. Φάνηκε στα λόγια του η έγνοια και η φροντίδα του για τις νέες γενιές και το μέλλον τους.


Χάρισε διάφορα αναμνηστικά σχετικά με τη Μύρτιδα στους μαθητές και τις μαθήτριες. Είναι βέβαιο όμως ότι το μεγαλύτερο δώρο ήταν η ανεπανάληπτη εμπειρία που βίωσε η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος να συνομιλήσει με έναν εκπληκτικό επιστήμονα και πάνω από όλα δάσκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου