Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;" του Σάιμον Στήβενς

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη του σχολείου μας στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης "Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;" του Σάιμον Στήβενς, σε σκηνοθεσία της Ελεάνας Τσίχλη.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική παράσταση με πολύ δυνατές ερμηνείες.



Η Ελεάνα Τσίχλη φέρει στη σκηνή μια παράσταση, που στοχεύει στην ανάδειξη της μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, την απομυθοποίηση, την προσέγγιση της πραγματικότητας χωρίς αυταπάτες. Με τον τρόπο αυτό, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοδοξεί να φέρει τους νέους αντιμέτωπους με θέματα κομβικής σημασίας για τη μεταβατική εφηβική ηλικία που διανύουν.


Ο Κρίστοφερ είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, με ειδικές ικανότητες και εξαιρετικό ταλέντο στα μαθηματικά. Η κοινωνική του συμπεριφορά, ωστόσο, συχνά τον δυσκολεύει στην καθημερινή του ζωή. Κάποια στιγμή αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας ενός σκύλου. Η έρευνα όμως αυτή θα τον οδηγήσει στο να ανακαλύψει μια μεγάλη αλήθεια για την προσωπική του ζωή. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μόνος του, μετά από αυτή την αποκάλυψη;

Το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» του Simon Stephens αποτελεί τη θεατρική προσαρμογή του βραβευμένου μυθιστορήματος του Mark Haddon, «The Curious Incident of the Dog in the Night-Time». Το έργο σημείωσε τεράστια επιτυχία στην αγγλική σκηνή και απέσπασε πλήθος βραβείων.
Ο Σάιμον Στήβενς, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας, κατάφερε να μεταφέρει στο θέατρο ένα μυθιστόρημα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό και να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αγγλικής σκηνής τα τελευταία χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου