Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

33ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ-στον δρόμο του Φειδιππίδη

Οι 380 αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στο 33ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 25/9/2015 τις προσπάθειές τους για να καλύψουν την απόσταση των 246χλμ μεταξύ Αθήνας–Σπάρτης. Όλοι τους προέρχονται από 50 χώρες του κόσμου και αγωνιστικό όνειρο όλων αποτελεί ο τερματισμός τους στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Μπροστά από το Ηρώδειο λοιπόν και κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως στις 7:00 την Παρασκευή το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα. Ο Δήμος Σπάρτης δήλωσε πανέτοιμος για να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου για το Σάββατο το βράδυ (26/9/2015) έχει προετοιμάσει μια ξεχωριστή εκδήλωση απονομής επάθλων, που είναι ένα κλαδί ελιάς και λίγο νερό από τον Ευρώτα ποταμό σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές.

Η πορεία τους σε όλη τη διαδρομή βασίζεται στην περιγραφή του ιστορικού Ηρόδοτου, καθώς είναι αυτός που περιγράφει τον άθλο του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη ο οποίος το 490 π.χ. διέτρεξε την απόσταση των 246 χλμ που χωρίζουν την Αθήνα από την πόλη της Σπάρτης τερματίζοντας την επομένη από την αναχώρησή του. Γι αυτό και οι αθλητές έχουν την αποκλειστική ευθύνη να τηρήσουν τα χρονικά περιθώρια που έχουν στη διάθεσή τους πριν τον καθορισμένο χρόνο κλεισίματος των σημείων ελέγχου. Σε άλλη περίπτωση αποκλείονται από τον αγώνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου