Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Εργασίες μαθητών στο μάθημα της γλώσσας- Φιλία

Οι μαθητές της Β΄τάξης κατέθεσαν τις απόψεις τους στο ερώτημα που τους τέθηκε αν υπάρχει αληθινή φιλία στις μέρες μας.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε κάποια από τα κείμενά τους.
 


Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να μοιραστεί ένα μυστικό,ένα γέλιο, μια χαρά, μια λύπη... Σε όλες τις καλές και κακές στιγμές η συντροφιά είναι ένας καλός φίλος. Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι έχουν μια καρδιά που αναζητά φιλία και αγάπη. Όσο και αν κλείνεσαι στον εαυτό σου έρχονται στιγμές που θέλεις να ανοίξεις το σεντούκι της καρδιάς σου έστω και αν ο φίλος είναι ένας διαδικτυακός άγνωστος. Αναρωτιέμαι πόσο δίκιο έχει η μητέρα μου που μου είπε πως αναζητάμε ανθρώπους μόνο και μόνο για να μην μείνουμε μόνοι..

Οι νέοι όμως σήμερα προτιμούν την εικονική ψεύτικη φιλία και τα like στο facebook. Ενώ οι μεγαλύτεροι μια πιο ανθρώπινη επικοινωνία.Αυτό φυσικά σημαίνει διαφορετική προσέγγιση...
Δεν ξέρω αν στη σημερινή εποχή τίθεται θέμα φιλίας ή απλά υπάρχει ανάγκη συντροφιάς και παρέας. Αναμφίβολα όμως κάπου μέσα μας υπάρχει ανάγκη να προσεγγίσουμε τις ψυχές που μας περιβάλουν, ώστε να ζεσταθεί και η δική μας. Τότε η ζυγαριά μετράει τα υπέρ και τα κατά, αν και η αγάπη δεν έχει κυβερνήτη τη λογική αλλά το συναίσθημα.
 
Εγώ παραδέχομαι τον εαυτό μου, γιατί διέψευσα όσους υποστηρίζουν πως πραγματική φιλία δεν υπάρχει. Απλώς στη σημερινή εποχή σπανίζει και δεν περισσεύει. Αλλάζεις άλλωστε το διαμάντι της καρδιάς σου με το προσωπείο του ψεύδους μόνο και μόνο για να έχεις κάποιον δίπλα σου και να μην νιώθεις μοναξιά;

Γνωρίζουμε βέβαια πως τις πιο πολλές φορές αναζητούμε ανταλλάγματα. Αυτό σημαίνει ό,τι όσο πιο πολύ πλουτίζεις σε υλικά αγαθα τόσο πιο φτωχός γίνεσαι σε αξίες. Μαθαίνεις να φοράς μια μάσκα, να υποδύεσαι έναν ρόλο μόνο και μόνο για να συντηρείς τη ζωή σου μέσα στο ψέμα αντί να είσαι ο εαυτός σου.

Τυχεροί όσοι έχουν δίπλα τους φίλους αληθινούς, γιατί αυτοί υπάρχουν, είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα αν και είναι σπάνιοι πια. Το συμπέρασμα μου είναι πως αν υπάρχει ανιδιοτελή αγάπη,εμπιστοσύνη, και ειλικρίνεια τότε μπορεί να σταθεί και να ισορροπήσει μια αληθινή φιλία....


ΧΑΣΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ,  Β3



Σήμερα είναι κάτι σπάνιο η γνήσια και ειλικρινής φιλία. Τις περισσότερες φορές πίσω από μια φιλία, κρύβεται το κέρδος και το συμφέρον. Πιστεύω πως ο σημερινός άνθρωπος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα γενικά. Ψυχολογικά δεν είναι καλά, έχει χάσει τα αληθινά του συναισθήματα, έχει χαθεί το νόημα της βαθιάς φιλίας.

Στην εποχή μας οι άνθρωποι φαίνεται απ΄ όσα βλέπουμε πως έχουν  ξεχάσει να αγαπάνε. Στις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει πλέον η υποκρισία, όλα ¨βασίζονται ¨ στο χρήμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να γίνονται καχύποπτοι και  παύουν να εμπιστεύονται τους άλλους.

Όμως οι άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη από ψυχική επαφή, δηλαδή να μιλήσουν και να ανοίξουν την καρδιά τους σε κάποιον. Επομένως η σημασία της φιλίας στη ζωή μας είναι τεράστια. Η φιλία αναπτύσσει την αγάπη, τον σεβασμό προς τον άλλο, την εμπιστοσύνη και την κατανόηση. Η φιλία αποτελεί τον πιο ιερό δεσμό μεταξύ των ανθρώπων. Πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει πραγματική φιλία στις μέρες μας, είναι αμοιβαία , καθώς οι άνθρωποι μοιράζονται τις κακές και τις καλές τους στιγμές και βοηθούν ο ένας τον άλλον. Γι αυτό η φιλία είναι τόσο πολύτιμη και πρέπει να την εκτιμούμε και να την προστατεύουμε.!!!!

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΙΩΚΑΚΗ, Β2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου