Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Διαγωνισμός "Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό"

Ο διαγωνισμός «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» (υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων) είναι και πάλι μαζί σας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!
Αν είσαι μαθητής / μαθήτρια της 5ης ή 6ης Δημοτικού ή της Α', Β', Γ' Γυμνασίου σχημάτισε με την βοήθεια ενός εκπαιδευτικού την ομάδα σου, φτιάξε το βίντεο ή τη παρουσίασή σου και κέρδισε μοναδικά δώρα για σένα και για το σχολείο σου!
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτός μέχρι και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.
Ημερομηνία Τελετής βράβευσης Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016.

Για το σχολείο της νικήτριας ομάδας βραβείο μία Έξυπνη Ψηφιακή Τάξη και για κάθε μέλος της νικήτριας ομάδας και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό ένα tablet Samsung τελευταίας τεχνολογίας.

Τι θέμα μπορώ να επιλέξω;

Αυτή τη χρονιά θα δοθεί έμφαση στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bulluying). Ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να οριστεί ως χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ιδίως κινητών τηλεφώνων και το διαδίκτυο, για να ενοχλήσει κανείς κάποιον. Είναι μια μέθοδος εκφοβισμού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση όλων των διαφορετικών τύπων εκφοβισμού. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να είναι μια επέκταση του εκφοβισμού που γίνεται πρόσωπο-με-πρόσωπο, με την τεχνολογία. Ωστόσο, η διαδικτυακή παρενόχληση διαφέρει σε αρκετά σημαντικά σημεία από άλλα είδη εκφοβισμού: για παράδειγμα, η εισβολή στο σπίτι/προσωπικό χώρο και η δυσκολία στον έλεγχο ηλεκτρονικών μηνυμάτων που κυκλοφορούν.

 Σέβομαι τη Διαφορετικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου