Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκό συνέδριο eTwinning 2016 στην Αθήνα-Απονομή βραβείων eTwinning

Το ετήσιο συνέδριο του eTwinning, της κοινότητας για τα σχολεία της Ευρώπης, διοργανώθηκε φέτος στις 27-29 Οκτωβρίου στην Αθήνα! Περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολικών μονάδων, μέλη των Εθνικών Υπηρεσιών Υποστήριξης, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωποι Υπουργείων Παιδείας από 41 χώρες συναντήθηκαν σε μια τριήμερη εκδήλωση με πολλά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης και δραστηριότητες δικτύωσης. Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή νέων πρακτικών, αναζητώντας νέους τρόπους διδασκαλίας και ενισχύοντας την κοινότητα του eTwinning μέσα από εργαστήρια, διαδραστικές συνεδρίες και άτυπες συναντήσεις. Το συνέδριο ήταν, επίσης, μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα εξαιρετικά επιτεύγματα στη σχολική συνεργασία στο πλαίσιο του eTwinning. 
Στη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning 2016. Από την Ελλάδα βραβεύτηκαν δύο σχολεία:

 TIME CAPSULE 2014-2114, Αθανασία Παπαχρήστου, 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Οδυσσέας Ελύτης- Ηλικιακή Κατηγορία 12-15 

YoungScientists, Μελαχροινή Παπαρδέλη, Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, Χαλκιδική -Βραβείο Mevlana για τη Διαπολιτισμική Κατανόηση  
  Παρακάτω η παρουσίαση του προγράμματός μας στα αγγλικά, όπως πραγματοποιήθηκε σε workshop στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Time Capsule 2014-2114 from Athanasia Papachristou

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στα ελληνικά μπορείτε να δείτε και παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου