Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης Ελένη του Ευριπίδη

Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου του σχολείου μας παρακολούθησαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου τη θεατρική παράσταση "Ελένη" του Ευριπίδη από τον θίασο "Μικρός Βορράς". Είναι μία δράση που έχει καθιερωθεί να γίνεται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας πριν την έναρξη διδασκαλίας του κειμένου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πολύ τους μαθητές να έχουν μια συνολική εικόνα του έργου πριν τη συστηματική ενασχόλησή τους με αυτό.


















Οι ηθοποιοί κατάφεραν για άλλη μια φορά να κατακτήσουν το κοινό τους και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του. Οι μαθητές μετά το τέλος της παράστασης αρχικά πήραν μέρος σε θεατροπαιδαγωγικά δρώμενα που οργανώθηκαν από τη θεατρική ομάδα και στη συνέχεια στη συζήτηση που ακολούθησε εξέφρασαν τις απορίες, τις απόψεις, τις εντυπώσεις τους από την παράσταση.

 

Τις μέρες που ακολούθησαν στο σχολείο είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν και γραπτά σε σχετικό φύλλο εργασίας την κριτική τους για το έργο.  Πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι θα έβλεπαν με ευχαρίστηση ξανά μια παράσταση αρχαίου δράματος και έκαναν πολύ εύστοχες παρατηρήσεις για τη συγκεκριμένη παράσταση που παρακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου