Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ψηφιακά εργαλεία Web2

Τι θα λέγατε να σας παρουσιάσω κάποια ψηφιακά εργαλεία τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να «ζωντανέψετε» τα κείμενα που έχετε φτιάξει στις δραστηριότητες δημιουργικής γραφής; 
Πρώτα από όλα έχουμε το γνωστό σε αρκετούς Audacity το οποίο απαιτεί εγκατάσταση στον υπολογιστή σας ( εδώ  μπορείτε να το κατεβάσετε) και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, ώστε να δημιουργήσετε αρχεία ήχου με τις αφηγήσεις σας με μουσική υπόκρουση της επιλογής σας. Οδηγίες χρήσης μπορείτε να βρείτε εδώ.
Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο που προσφέρεται δωρεάν χωρίς να απαιτεί εγγραφή και να το χρησιμοποιήσετε άμεσα για να ηχογραφήσετε τις αφηγήσεις σας, τότε το Vocaroo θα σας φανεί εξαιρετικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρόφωνο το οποίο θα συνδέσετε  στον υπολογιστή σας!
2




Παρόμοιο εργαλείο ηχογράφησης φωνής είναι το Audioboo  με τον περιορισμό όμως ότι μπορούμε να ηχογραφήσουμε μόνο  αφηγήσεις 3 λεπτών, ενώ απαιτείται να εγγραφούμε στη σελίδα.
Εργαλεία που ταιριάζουν περισσότερο στις δραστηριότητες δημιουργικής γραφής που έχουν ως αφόρμηση μια φωτογραφία είναι:
1) το Fotobabble με το οποίο μπορείτε να προσθέσετε την αφήγησή σας σε μια φωτογραφία και στη συνέχεια να τη μοιραστείτε μέσω gmail, facebook, twitter ή απλώς δίνοντας το link της σε όποιον επιθυμείτε



   2)το Blabblerize  με το οποίο μπορείτε να κάνετε να  μιλούν πραγματικά οι φωτογραφίες σας! Ενδείκνυται η χρήση του κυρίως για φωτογραφίες ζώων ή ανθρώπων. 
Παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πώς λειτουργεί. Απαιτεί εγγραφή αν θέλετε να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε τα blabbers σας!
Περιμένω τις δημιουργίες σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου