Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ποίηση για την καταπολέμηση ρητορικής μίσους (online hate speech) και του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της φετινής μέρας Ασφαλούς Διαδικτύου οι μαθητές καλούνται, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Safe Internet, να δημιουργήσουν έως οκτάστιχα ποιήματα, με έως 5 λέξεις ανά στίχο (8 στίχοι = 8 σειρές κειμένου) που αφορούν στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους ή του εκφοβισμού / παρενόχλησης στο Διαδίκτυο, προκειμένου να να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας, ειδικά τον τελευταίο χρόνο.

Με τη βοήθεια αυτών των ποιημάτων που θα έχετε γράψει εσείς τα παιδιά, μπορούμε να δημιουργήσουμε στη συνέχεια πολλαπλές δραστηριότητες μέσα στην τάξη. Στη συνέχεια, εσείς οι μαθητές του σχολείου θα επιλέξετε τα 2 πιο εύστοχα ποιήματα από το σχολείο μας (ο μέγιστος αριθμός ανά σχολείο) και τα οποία θα  σταλούν ηλεκτρονικά στο δίκτυο Safe Internet. Όλα τα ποιήματα θα ενσωματωθούν σε ειδική ψηφιακή ποιητική συλλογή και δοθεί ειδική δημοσιότητα μέσα από τον συγκεκριμένο ιστοχώρο και την σελίδα του στο Facebook.

Εδώ θα βρείτε δύο παραδείγματα τέτοιων ποιημάτων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όλα τα παραπάνω έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, βάσει του Νόμου 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, τα έργα σας δεν μπορεί να είναι παράγωγα άλλων έργων που ήδη υπάρχουν έντυπα, σε ηλεκτρονική, ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Με την υποβολή των συμμετοχών σας επιβεβαιώνετε την πρωτοτυπία του έργου σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου