Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

"Youth4greece": προβάλλουμε τον τόπο μας!

Στη σελίδα του Safe Internet διαβάζουμε τα παρακάτω:

Προσκαλούμε τους μαθητές σας να συμμετάσχουν στην καινοτόμα πλατφόρμα «Youth4Greece» που δημιουργήθηκε με στόχο να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αμιγώς πρωτότυπα βίντεο (έως 5 λεπτών) σε σχέση με τα αξιοθέατα του τόπου τους –ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικής ομορφιάς– τις τοπικές εκδηλώσεις και τις τοπικές συνταγές, προσκαλώντας με αυτό τον τρόπο συνομήλικους τους αλλά και όλους τους επισκέπτες της πλατφόρμας να γνωρίσουν τη χώρα μας.

Μέσα από αυτή τη δράση και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, οι μαθητές θα δημιουργήσουν θετικό διαδικτυακό υλικό συμβάλλοντας άμεσα στην προαγωγή καλού και ποιοτικού περιεχομένου, και κατανοώντας ταυτόχρονα τις πολύ σημαντικές έννοιες της πρωτοτυπίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της συνεργασιμότητας.

Εάν το σχολείο σας επιθυμεί να λάβει μέρος στο έργο, πρέπει να ορίσει έναν υπεύθυνο εκπαιδευτικό για όλες τις καταχωρήσεις του σχολείου σας, ο οποίος μπορεί να κάνει εγγραφή στον ιστοχώρο. Ο εκπαιδευτικός αυτός θα είναι υπεύθυνος για την ανάρτηση των δημοσιεύσεων του σχολείου σας, αφού αυτές έχουν ελεγχθεί ενδελεχώς από αυτόν ως προς την πρωτοτυπία τους και ως προς την προστασία προσωπικών δεδομένων. Όλες οι δημοσιεύσεις θα ελέγχονται σε δεύτερο επίπεδο από τη Δράση Saferinternet.gr πριν αυτές εμφανιστούν στο χάρτη της Ελλάδας.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση http://www.youth4greece.gr. Προς βοήθεια για να κατανοήσετε τι υλικό αναμένουμε να δημιουργηθεί: έχουν αναρτήσει 6 παραδείγματα βίντεο, 2 για κάθε κατηγορία περιεχομένου που είναι: α) αξιοθέατα, β) εκδηλώσεις, γ) τοπικές συνταγές.

Εδώ θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για την πλατφόρμα, και τις οποίες σας παρακαλούμε θερμά όπως διαβάσετε προσεχτικά. Παρέχουν «standard» πληροφορίες για τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου, όπως συναντώνται στους περισσότερους ιστοχώρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όλα τα παραπάνω έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα, βάσει του Νόμου 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, τα έργα σας δεν μπορεί να είναι παράγωγα άλλων έργων που ήδη υπάρχουν έντυπα, σε ηλεκτρονική, ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Με την υποβολή των συμμετοχών σας επιβεβαιώνετε την πρωτοτυπία του έργου σας.

Τι λέτε είστε έτοιμοι να φτιάξετε τις δημιουργίες σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου